Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

20η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS" & SAFEDANCE

Φίλες και φίλοι,

φέτος συμπληρώνονται 20 ΧΡΟΝΙΑ από την καθιέρωση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS, όπου για πάνω από 25 χρόνια η πανδημία του HIV / AIDS έχει επηρεάσει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο με καταστροφικές συνέπειες.

Με τη σημερινή πρόοδο της ιατρικής, η HIV λοίμωξη έχει μετατοπιστεί από το να είναι μια θανατική ποινή σε μια χρόνια ασθένεια. Όπως και με κάποια χρόνια ασθένεια, η σωστή και έγκαιρη παρακολούθηση είναι αναγκαία για να εξασφαλισθεί ότι ένα άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση η κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία. Ωστόσο, πάνω από το 70% των οροθετικών ατόμων, ιδίως στην Αφρική, δεν έχουν πρόσβαση σε αντιρετροϊκά (ARV) θεραπεία.

Παρόλο που στον τομέα της ιατρικής υπάρχουν θετικά βήματα, δεν έχει βρεθεί ακόμα το κατάλληλο φάρμακο που θα καταπολέμηση τον φοβερό αυτό ιό. Τα κρούσματα του ιού φέτος στην χώρα μας είναι αυξημένα κατά 10% από την προηγούμενη χρονιά. Και γι αυτό έχουμε ευθύνη όλοι μας... όσοι δεν παίρνουν προφύλαξη από αμέλεια, όσοι θεωρούν ότι το AIDS δεν τους αφορά άμεσα, όσοι πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους είναι ακίνδυνος...όσοι δεν αντιμετωπίζουν τον έρωτα ή το sex με σοβαρότητα που του αρμόζει. Όμως, τι κάνει το κράτος γι αυτό; Ποιό είναι το μερίδιο ευθύνης που του αναλογείς; Γιατί δεν εφαρμόζεται με υπευθυνότητα μια συστηματική ενημέρωση; Τι κάνουν επίσης τα κανάλια για το θέμα αυτό; Εκτός από τις παραδοσιακές εκπομπές που προβάλλονται αυτές τις ημέρες, και οι οποίες θα έχουν ξεχαστεί τις επόμενες ημέρες, γιατί δεν καθιερώνουν από ένα καθημερινό ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ενημέρωσης για το θέμα της πρόληψης; Γιατί δεν προβάλουν ενημερωτικά spots στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης έτσι ώστε να θυμίζουν την ύπαρξη του HIV και να μην ησυχάζεται ο κόσμος; Δυστυχώς, το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που θα έπρεπε... χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας περισσότερη υπευθυνότητα, χρειάζεται να βάζουμε κι εμείς, όσο περισσότερο μπορούμε, ένα λιθαράκι στον τομέα της ενημέρωσης.

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση 20 ετών από την καθιέρωση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS σας προσκαλώ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο SAFEDANCE a dance for life experience (χορός για την εμπειρία της ζωής), μια εκδήλωση όπου μέρος των εσόδων της θα προσφερθούν στην ACT-UP ΔΡΑΣΕ HELLAS, μη κυβερνητική οργάνωση που μάχεται στον αγώνα έρευνας, της ενημέρωσης και της πρόληψης για την καταπολέμηση της μάστιγας του αιώνα.

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο S-CAPE CLUB (Μ. Αλεξάνδρου 139 & Ι. Οδός, Γκάζι). Η είσοδος μαζί με ένα ποτό έχει ΜΟΝΟ 10 ΕΥΡΩ και προσκεκλημένος της βραδιάς θα είναι ο διεθνούς φήμης aerialist καλλιτέχνης ARI LEVANAEL που θα εντυπωσιάσει με τα shows του. Στα dekcs, ο dj Lakis σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα απ΄ότι τον έχετε συνηθίσει, υπό τους ήχους της dance ευρωπαίκής σκηνής με dj sets των διάσημων David Morales, Antoine909, Dan Marciano & Roger Sanchez.
DANCE FOR AIDS :: SUPPORT ACT-UP
Θα είναι μεγάλη μου χαρά να τιμήσετε κι εσείς την εκδήλωση και να συνεισφέρετε με την παρουσία σας στο έργο της ACT-UP ΔΡΑΣΕ HELLAS. Μέλη της οργάνωσης θα βρίσκονται στο S-Cape Club για να σας καλωσορίζουν και να σας ενημερώνουν.

Με εκτίμηση,
Paul Sofianos
Εκδότης
ΧΟΡΗΓΟΙ:
18333
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
GAY GREECE PORTAL
http://www.gaygreece.gr/
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS:
ARI LEVANAEL OFFICIAL WEB
http://www.amazingari.synthasite.com/

1 σχόλιο:

Italodisco είπε...

Καλησπέρα φιλαράκι. Καλή συνέχεια!