Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας


Θυμάστε την εποχή που ξεκινούσαν τα έργα του metro της Αθήνας; Θυμάστε μια πόλη γεμάτη έργα του metro και λαμαρίνες; Μήπως θυμάστε στο Μοναστηράκι ένα άγνωστο μπαράκι χωμένο πίσω από κάτι τέτοιες λαμαρίνες;

Σάκη, Τάκη, Μάκη, κατσαριδάκια μου γλυκά...

Για όσους δεν κατάλαβαν, αναφέρομαι στο cafe-bar "Bee" το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το στέκι του κάθε "ψώνιου" gay που θεωρούσε must να κάνει μια στάση πίσω από τις λαμαρίνες για να επιδείκνυει το καινούριο συνολάκι που απέκτησε. Αυτό λοιπόν το μαγαζί, χαμένο πίσω από τις εργασίες του αττικού metro, επί τουλάχιστον 3 χρόνια εισέπρατε χρήματα κατά πλειοψηφία από gay πελάτες που αισθάνονταν πιο μοδάτοι όταν διασκεδάζουν με ένα ποτό στο χέρι στον δρόμο, χωμένοι πίσω από τις λαμαρίνες σαν την κατσαριδούλα την μικρή Τερέζα. Άλλωστε, ποτέ ένας straight δεν θα καταδεχόταν να διασκεδάσει σε μια "τρύπα" με θέα τις λαμαρίνες. Και φυσικά δεν είναι μεμπτό το γεγονός αυτό, δικαίωμα του καθενός είναι να διασκεδάζει όπου επιθυμεί και του επιχειρηματία να εισπράτει από οποιδήποτε πελάτη χωρίς διακρίσεις... Διακρίσεις; Να λοιπόν που φτάνω στην ουσία της αναφοράς της περίπτωσης "Bee".

Η εξόντωση της αδερφής κατσαρίδας...

Όταν ολοκληρώθηκαν τα έργα του metro στο Μοναστηράκι και έφυγαν από την μέση αυτές οι υπέροχες λαμαρίνες, οι ιδιοκτήτες την επιχείρησης σκέφτηκαν ότι δεν είναι πρέπων πλέον να φαίνονται στα μάτια των περαστικών οι "αδερφές κατσαρίδες" ως θαμώνες στην επιχείρησή τους και θα έπρεπε να βρουν ένα τρόπο για να τις "εξοντώσουν". Έτσι λοιπόν απέλυσαν το gay προσωπικό του, άλλαξαν το είδος της μουσικής που έπαιζε μέχρι τότε, άλλαξαν την διακόσμηση και απομάκρυναν με αυτό τον τρόπο τους gay πελάτες.

"Θα αναβαθμιστούμε και θα δουλέψουμε με τους περαστικούς του metro", σκέφτηκαν και... την πάτησαν γιατί πολύ απλά το Bee ΠΑΤΩΣΕ !!!

Μετά από αυτή την αποτυχημένη τους κίνηση και πριν 1 χρόνο, προσπαθώντας να ανακτήσουν την παλιά τους "αίγλη", και να κερδίσουν και πάλι χρήματα από τους gay, ζήτησαν την βοήθεια του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, αλλά ούτε αυτή η κίνηση δεν ήταν αρκετή για να τραβήξουν και πάλι την παλιά τους πελατεία, δηλαδή το "gay χρήμα"... οι ομοφυλόφιλοι πελάτες τους είχαν ήδη γυρίσει την πλάτη.

Και ερχόμαστε στο σήμερα...

"Επιθυμία μας είναι να μην συμπεριλαμβάνομαστε σε κανέναν gay οδηγό ούτε ως φιλική ως προς τους gay επιχείρηση", αυτή ήταν η επιθυμία των ιδιοκτητών της καφετέριας Magaze την οποία εξέφρασαν με τηλεφώνημα τόσο σε εμένα για τον οδηγό του Gay Greece Portal και το έντυπο περιοδικό DeonGuide όσο και στην Μαριανέλα Κλόκα για τον οδηγό της εφημερίδας City Uncovered. Μιλάμε βέβαια για "καφετέρια - διάδρομος", που έγινε γνωστή ευρύτερα από τους εκατοντάδες gay πελάτες του που το έκαναν μόνιμο στέκι τους και καταβάλουν τον οβολό τους για ένα καφέ των 3 ευρώ ή ένα δείγμα κρύου sandwich ως κυρίως πιάτο και ένα δείγμα σαλάτας ως γαρνιτούρα.

Και ας πούμε ότι δεχόμαστε ως λογική την επιθυμία των ιδιοκτητών του, για ποιό λόγο όμως όταν το καλοκαίρι που τους είχα επισκεφτεί εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπος του SPARTACUS INTERNATIONAL GAY GUIDE ήταν φιλικοί και θέλησαν να καταχωρηθούν δωρεάν στον οδηγό; Γιατί πολύ απλά το "Spartacus Guide" απευθύνεται σε ξένο κοινό, στους τουρίστες και φυσικά δεν θα πέσει εύκολα στα χέρια κάποιου Έλληνα δημοσιογράφου ή παρουσιαστή κουτσομπολίστικης εκπομπής. Έτσι, θα εισπράξουν μεν χρήματα από τους ξένους τουρίστες χωρίς όμως να εκτεθούν προς τα έξω στο ελληνικό maistream κοινό. Σε αντίθεση με τους Έλληνες gay που γνωρίζουν ήδη την επιχείρησή τους και έτσι οι επιχειρηματίες του Magaze δεν έχουν ανάγκη να καταχωρούνται, έστω και δωρεάν, σε υποτιμητικούς, κατά τη μυαλό τους, οδηγούς. Τώρα βέβαια από που έχουν βγάλει οι ίδιοι οι gay την ατάκα "κάθε αδερφή που σέβεται τον εαυτό της πάει στο magaze" αυτό δεν το έχω καταλάβει. Ίσως γιατί προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία των gay.

Γιατί κύριοι ντρέπεστε για την πηγή των εσόδων σας;

Εδώ λοιπόν ταιρίαζει το "Παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας" από τον τίτλο γνωστής θεατρικής παράστασης. Γιατί, το χρήμα των gay είναι καλό όσο δεν γνωρίζει την πηγή η μαμά τους ή ο μπαμπάς τους ή κάποιος δημοσιογράφος ή ακόμα και κάποια κουτσομπόλα της τηλεόρασης.

Και φυσικά κύριοι περήφανοι επιχειρηματίες μην αγώνεστε άλλο γι αυτό το θέμα. Σας αφαιρέσαμε ήδη από τους οδηγούς μας, όχι γιατί το ζητήσατε εσείς, αλλά γιατί δεν αξίζετε να είστε καταχωρημένοι μέσα στους οδηγούς μας που καταχωρούνται μόνο αξιόλογες επιχειρήσεις που σέβονται τους πελάτες τους, όταν με τις προθέσεις σας είναι ολοφάνερο ότι ντρέπεστε για τους ίδιους τους πελάτες που σας ταίζουν εδώ και τόσο καιρό.

Και είμαστε σίγουροι ότι όσο εύκολα γίνατε ευρύτερα γνωστοί από το gay κοινό, ακόμα πιο εύκολα θα σας γυρίσει το ίδιο το κοινό αυτό την πλάτη μόλις γίνουν γνωστές οι πονηρές κερδοσκοπικές προθέσεις σας. Τώρα μπορείτε να αγχωθείτε πλέον για άλλα... το μέλλον σας θα δείξει!


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια και απο εμενα παυλο!!νομιζω ο τροπος που τα γραφεις ειναι Σαφης, Εγκηρος και Εκδηλος!!! εχεις ωραιους τροπους στο στησιμο αυτων που γραφεις,λες αληθειες και η αληθεια ποναει οσο και αν δεν αρεσει σε καποιους. Να εισαι παντα καλα
keep going!!!

Mε εκτιμηση

Thalassolykos

kon__ είπε...

Geia soy agapite Paul.Me girises merika xronia piso oson afora to _bee_.O gay Ellhnas den ksexna kai opos esi grafeis akoma kai simera gia to _bee_ etsi kai o kathenas mas den ksanapatise pera apo tis iperprospatheis toy Kiriou Valianatoy kai tou kathe Kiriou Valianatoy.Ta osa grafeis kai anafereis einai alithia,pragmatika gegonota.H katastasi itan akrivos etsi:lamarines,paliosidera ,laspes,xomata kai otidipote allo pou kateferne na kanei tin eikona toy bar-club kamouflarismeni.Pera omos apo ta psonia kai kapious pou zoun gia na epidiknioun ta kaiouria sinolakia toys,ekeino to meros itan poli kalo aksizei na simiothei.Mousiki,kosmos,atmosfaira i telospadon stin teliki itan ena eyxaristo bar gia to :proto poto: kai oxi mono.Otan pliroforithika oti to _bee_ egine kai kala str8t eilikrina mou fanike poli asteio mexri pou to siniditipoihsa.Otan telika ta erga toy METRO teliosan kai efige i savoura kai to xaos ,oi idioktites pistepsan oti prepei na ginei diogmos.Etsi loipon apolithikan oi servitoroi kai eginan oles oi katallhles diakadikasies oste o to _bee_ na min thimizei ayto pou itane.Fisi nostalgisan to gay koino alla telika apetixan.Pisteuo tin idia kataliksi tha exei kai to magaze siga siga afou tous ksinizei i tautotita kai i anagnorisimotita toy kafebar os gay.Epitrepse mou na sou ekfraso ton thimo mou pros to prosopo sou,ftanei pia me tous :omo:,toys edoses aksia kai asxolithikes mazi toys.Ksero oti to thema se afinei pagera adiaforo alla pada tha iparxoun giro sou kapioi :omo:.Sinexise etsi,filika Kon__

Ανώνυμος είπε...

Hello, Paul...

Διάβασα το κείμενό σου και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικά οφθαλμοφανές ότι κάποιοι το μόνο που κοιτούν είναι το πορτοφόλι τους. Και, οκ, πες ότι οι άνθρωποι βρήκαν την ευκαιρία να τα κονομήσουν... είναι δυνατόν να γυρνάνε την πλάτη τους, τόσο μα τόσο προκλητικά, στο κοινό που τους ταϊζει; Μιλάμε για τόσο καραγκιόζηδες;;;

Θα μου πεις, ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι. Τα ίδια συνέβησαν, Paul μου, και με το άθλιο fashion bar που άνοιξε τις πύλες του λίγους μήνες πριν στο Γκάζι, εκεί όπου κάποτε ήταν το GGAZ. Ο ανεγκέφαλος ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης, όταν το μαγαζάκι του στεγαζόταν σε μια τρύπα στο Θησείο και ο ανταγωνισμός ήταν αμείλικτος, προσπαθούσε να βρει τρόπους να το αναστήσει. Έκανε, λοιπόν, ό,τι ακριβώς έκανε και το Bee: Κάλεσε τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο για να προτείνει πώς το fashionbar θα μπορούσε να γίνει φιλικά προσκείμενο στο γκέι κοινό. Έλα όμως που του ιδιοκτήτη του κακοφάνηκε τελικά η ταμπέλα της "γκέι επιχείρησης"... Οπότε τι έκανε ο άθλιος; Την μετέφερε στο Γκάζι! Σου λέει, αντί να βαφτίσω την επιχείρησή μου "γκέι", θα την χώσω μέσα στους γκέι κι έτσι δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Εδώ κολλάει όμως μια παροιμία... όσο υπάρχουν ηλίθιοι, κάποιοι θα τα κονομάνε...

Το μαγκαζέ είναι ούτως ή άλλως άθλιο σαν μαγαζί, από χιλιάδες απόψεις. Ούτε ωραίο σαν χώρος είναι, ούτε ιδιαίτερα καλή μουσική παίζει... να είσαι σίγουρος για ένα πράγμα: οι γκέι που έκαναν το μαγκαζέ στέκι τους, είναι οι ίδιοι παλιάτσοι που κάποτε συνωστίζονταν στην Κίρκη. Ευτυχώς που στην Ελλάδα το είδος "κουλή αδερφή" ευδοκιμεί σαν τον καφέ στη Βραζιλία, ώστε κάποιοι να πλουτίζουν και να τους φτύνουν κι από πάνω.

Συνέχισε, Paul, και να ξέρεις ότι έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Φιλιά, ο Τάσος σου ;)

PS: Εύγε για τη δουλειά που κάνεις. Λίγοι τολμούν να ξεμπροστιάζουν τέτοιου είδους άθλιους κερδοσκόπους.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,
έχω την ευτυχία να θυμάμαι το "Bee" αρκετά πριν γίνει "το στέκι του κάθε "ψώνιου" gay" και πριν περικυκλωθεί από τις ωραιότατες λαμαρίνες των έργων του μετρό. Τότε που str8 και gay συνυπήρχαν άνετα στον ίδιο χώρο. Το για το πότε το μαγαζί έγινε "φόρεμα" κάθε κακομοίρας -αλλά σινιέ πάντα - αδελφής με ενδυματολογικές ανησυχίες (Στη Μόσχα, αδερφές μου!), είναι μια ιστορία που όλοι γνωρίζουμε, μιας και το μαγαζί χτύπησε "κόκκινο" εκείνη την εποχή. Εάν θυμάμαι καλά τότε είναι και που οι ιδιοκτήτες πούλησαν το μαγαζί και ο χώρος άλλαξε χέρια. Άλλαξε ύφος, έγινε πιο mainstreem- να το πω; Απέκτησε απαράδεκτο service, μουσική, ο κόσμος "αραίωσε" σταδιακά κ.τ.λ.
Στο εντωμεταξύ είχαν τελειώσει και τα έργα του μετρό. Έναν αέρα ανανέωσης το χρειαζόταν το μαγαζάκι!!! Μόνο που άνοιξαν λάθος παράθυρο και μπήκε ο αέρας από τα καυσαέρια Αθηνάς και Ερμού γωνία…
Εάν είναι να γίνει τώρα κάτι το Βee, ας γίνει μελισσοκομική έκθεση. Νισάφι πια!
Gay μαγαζιά υπάρχουν αρκετά. Για το αξιόλογα δεν είμαι και τόσο σίγουρος… Αλλά αυτό έχει να κάνει με τα στάνταρτ του καθενός.

Φιλιά,

Ανώνυμος είπε...

Σκατα
ξενερωσα εντελως με το Μαγκαζε επειτα απο αυτη την πληροφορια...
και να φανταστεις πιστευα το εντελως αντιθετο.
Μα τι αθωος και βλάκας μαζι.

Τεσπα αυτα μαθαινονται και με το περασμα του χρονου μοναχα θα δειξει εαν ειναι ικανοι οι ιδιωκτητες να το παιζουνε πουστιδες με ξενο κωλο
Α sorry ειπα τι λεξη πουστης στην ιδια προταση με το μαγακε?
Λαθος μου.

Ανώνυμος είπε...

Ma kai esu kerdoskopos eisai kurie Sofiane. Ta idia pou katigoreis kaneis kai esu. Einai oxymoro to na katigoreis oti kapoia epixeirisi ekmetaleuetai tous gay otan tous ekmetalleuesai kai esu.

Paul Sofianos™ είπε...

Η απάντηση στον παραπάνω "ανώνυμο" σχολιαστή δίνεται με ένα νέο άρθρο μου με θέμα "Gay δύναμη και κερδοσκοπεία".

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο δεν έκαναν και οι κοπελιές της "ΚΙΡΚΗ" στο Θησείο;
Οι καραγκιόζηδες και οι καραγκι-όζαινες αντιγράφουν η μιά την ...άλλη~!
Σκίσ' τους ΠΩΛ!!!!!!!!!!!